1. Cultuur
  2. Golfen
  3. Duiken
  4. Attractieparken
  5. Zonnebaden
  6. Natuur


   
1. Cultuur
Routekaart naar naturistisch park Vera Natura Vera (6000 inw.) lag oorspronkelijk aan zee, maar is door de Arabieren verhuisd naar de heuvel van Espiritu Santo. In 1518 is het stadje door een aardbeving verwoest. Volgens de overlevering schoot Koningin Isabel een pijl af en beval de bouw van Vera op de plek waar de pijl landde. De kerk in het centrum is gebouwd als een fort om de aanvallen van de Moren af te slaan. Vera beroemt zich erop dat het de zonnigste plaats in Spanje is.
Op 4 km afstand ligt de Middellandse-Zeekust waarlangs over een afstand van enkele kilometers een aantal vakantieparken met laagbouwappartementen is gebouwd. Een aantal parken hebben een naturistische bestemming.
Eén daarvan is Vera Natura dat direct aan het strand ligt.
Bekijk de website van Vera

Garrucha (ca. 4 km) is een visserstadje met een mooie promenade. Iedere vrijdag is er markt. Hier zijn ook diverse internet cafe's.
Bekijk de website van Garrucha

Nog iets zuidelijker ligt het stadje Mojacar (ca 9 km). Veel nieuwbouw met allerhande toeristische accommodaties vindt u aan de kust
Bekijk de website van Mojacar aan Zee

Enkele kilometers landinwaarts ligt het schitterende oude stadje Mojacar tegen de bergen gebouwd. Schilderachtige straatjes, knusse winkeltje en gezellige pleintjes.
Mojacar heeft een 4000 jaar oude historie. Strategisch sterk door zijn hoge ligging en zijn ruime uitzicht over de omgeving. Het is bewoond geweest door de Grieken en de Moren. Vanaf de 8e eeuw groeide het uit tot een ware handelsstad. Deze groei had zijn hoogtepunt halverwege de 19e eeuw. Het aantal inwoners slonk sterk door meerdere droogte perioden tot 1960. Daarna ontwikkelde zich het toerisme en gaat het weer goed met Mojacar.
Bekijk de website van Mojacar stad

Op iets verdere afstand (ca. 60 km) ligt Nijar. Dit stadje is bekend van zijn handgemaakte keramiek en tapijten, “jarapas” genaamd. Het potten bakken en maken van tapijten is er te bezichtigen en deze producten zijn in een groot aantal winkels te koop
Bekijk de website van Nijar

Sorbas Dit gebied is beroemd om de grottunnels van meer dan 50 km. Deze prachtige ondergrondse wereld is echt een bezoek waard, mits u geen last heeft van claustrofobie ..., want het is bijna een reis naar het middelpunt van de aarde. Bekijk de website van Sorbas

Op 90 km afstand ligt de stad Almeria (90 km), een stad met een groot aantal bezienswaardigheden. Almeria komt van het woord Mariyat, Arabisch voor 'uitkijkpunt over zee'. De stad was in de tijd van het Kalifaat van Córdoba een van de belangrijkste havens van de Islamitische wereld. Het moorse fort of Alcazaba op een hoge rotspunt getuigt nog van de grootsheid die de stad (nu een 170.000 inwoners) ooit kende. De vesting bekroont nog immer deze plaats waar we de stijlen en invloeden terugvinden van de nabije Noord-Afrikaanse kust.
Bekijk de website van Almeria

Murcia (140 km) is ook een stad met een lange geschiedenis en de daarbij behorende historische bouwwerken.
Ook Granada (± 210 km) is het bezichtigen waard (Alhambra).
Top

2. Golfen
In de nabije omgeving van Vera Natura zijn 4 golfcourses.

Club de Golf Cortijo Grande, Ctra. Turre-Mojácar
04639 Turre, Almeria
Tel +34 950 479 176
Bekijk de website van de Club de Golf Cortijo Grande

Ook in Mojacar is, parallel aan de zee, een prachtige golfbaan.
Club Marina Golf Mojacar, Avda. del Mar
04368 Mojácar, Almeria
Tel +34 950 133 235
Bekijk de website van de Club Marina Golf Mojacar

Iets ten noorden van Vera Natura, in Palomares (ca. 10 km), ligt de unieke golfbaan “Desert Springs”.
Het wordt wel de spectaculairste golfcourse van de wereld genoemd, aangelegd te midden van ruwe woestijn landschappen.
Desert Springs Golf Club, Calle Desert
04618 Cuevas del Almanzora, Almeria
Tel +34 950 467 411
Bekijk de website van de Desert Springs Golf Club

Top

3. Duiken
Er zijn in de omgeving verschillende mogelijkheden om te duiken. Er zijn 2 duikscholen in Villaricos (5 km).
Een PADI duikschool
Calle la Esperanza 7,
04618 Villaricos
Tel.950 467 572 of 675 321 404
Bekijk de website van de PADI duikschool

Een SSI duikschool
Calle la Esperanza 12,
04618 Villaricos>
Tel.950 467 717 of 670 425 624
Bekijk de website van de SSI duikschool
Top

4. Attractieparken
In Tabernas is “mini-Hollywood” (2 wild-weststadjes gebouwd voor o.a. de films “Lawrence of Arabia”, “Indiana Jones”, “A Fistful of Dollars”, “The Good, The Bad and the Ugly”, “For a view dollar more”, “Once Upon a Time in the West” en vele meer.
Bekijk de website van 'Mini Hollywood'

In de directe nabijheid vindt u ook het 'Reserva Zoológica'. Een wildpark waar de meest uiteenlopende dieren in het 'wild' rondlopen. Een jeepsafari behoort tot de mogelijkheden
Bekijk de website van het Reserva Zoológica

Op vijf minuten lopen van Vera Natura is een waterpark met vele waterglijbanen en Suisbuizen. Parque Acuático Vera is open van half mei tot half september.
Bekijk de website van Parque Acuático Vera
Top

5. Zonnebaden
Behalve de zwembaden in het park, is er een kilometers lang zandstrand direct grenzend aan het park. Heerlijk om te wandelen of lekker te luieren. In de zomer worden er ligbedden, waterfietsen en kano's verhuurd. De ligstoelen in bij het zwembad zijn vrij te gebruiken.
Top

6. Natuur
In de omgeving geeft de natuur een western-achtige indruk. Metershoge cactussen en palmbomen.
Het natuurpark van Cabo de Gata-Nijar ligt aan de oostkant van de Golf van Almeria. 45 Kilometer maagdelijke kust beheerst er een vulkaanlandschap waarvan de hoogste toppen liggen binnen de Sierra de Gata, een bergketen die een natuurlijke beschutting tegen de regenwolken vormt.Binnen het woestijnachtige landschap vinden we wandelende duinen, zoutvelden en verborgen baaitjes.
Bekijk de website van Cabo de Gata-Nijar


Top